Valterego

Handtag, famntag, klapp eller kyss?

Ett problem som ständigt aktualiseras är handskakningen versus kramen. Om man råkar vara född av manligt kön, och ska hälsa på en likakönad uppstår är kruxet vilken nivå det ska läggas på. Det blir ju lätt lite awkward om man inte har samma bild av hur det ska hälsas, och det blir någon sorts tafflig hybrid mellan kram och handskakning, eller om du är lite mer kontinental, kindpussen. Just där är jag inte än.

Man kan också kasta in chill-nicken som ett tredje alternativ här. Själv är jag en hugger, jag gillar att kramas, men det lämpar sig ju inte alltid i alla sällskap. Speciellt inte med personer man inte känner så väl. Ytterligare komplicerat blir det när man som jag har ett jobb som nära angränsar till ens fritid och det blir en gråzon mellan yrkeskontakter, vänner och annat löst folk.

Någon föreslog också hip-hop-huggen. Man suger tag i näven på den andre, och håller den mellan sig. På så sätt skapar man lite in-between-distans.

Vad säger ni? Handtag, famntag, klapp eller kyss?

*

För övrigt höll jag nästan på att börja installera tumlaren (installera betyder stoppa i kontakten här), innan jag hann upptäcka följande varningstext:

”Denna maskin är inte avsedd att användas av personer med reducerad fysik, sensorisk eller mental förmåga eller med avsaknad av erfarenhet och kunskap”

Jävla tur att jag såg det innan jag kommit längre.

Ta-ta for now.

3 kommentarer

 1. Crappy

  ”Denna maskin är inte avsedd att användas av personer med reducerad fysik, sensorisk eller mental förmåga eller med avsaknad av erfarenhet och kunskap”

  Det är exakt därför jag lämnar all tvätt och tumlande till sambon.
  Det vågar ingen röra de där tingesterna

  Skrivet den mars 30, 2011 kl. 6:14 e m | Permalänk
 2. MAttias

  I den underhållande serien Entourage säger Drama ”grown men shouldt give each other presents unless they are family or f**king”.

  Samma gäller för famntag…

  Skrivet den april 3, 2011 kl. 11:24 e m | Permalänk
 3. admin

  Mattias: Jag håller inte med, men det var en jävligt rolig kommentar :D

  Skrivet den april 5, 2011 kl. 7:41 f m | Permalänk

Kommentera

Your email is never shared. Obligatoriska fält markeras med *

*
*